2010-10-29 23:42:34• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Rikkancsoknál is kapható!

November elsejétől már nemcsak a hagyományos újságárusoknál kapható a Szatmári Magyar Hírlap, hanem Szatmárnémeti főbb útkereszteződéseinél álló rikkancsoknál is. Keresse lapunkat, hiszen a legaktuálisabb témákról, történésekről és hírekről olvashat benne, s naprakész lehet a helyi hírekből. Ára szabadárusításban 1 lej, előfizetőknek továbbra is 10 lej egy hónapra.

Reformációs emlékünnepély a gimnáziumban

A Reformáció Napjának közeledtével pedig, valamint Batizi András reformátor születésének 500. évfordulója és a Szatmárnémeti Református Gimnázium „gimnáziumi fokozat" megalakulásának 400. évfordulója alkalmából a szatmárnémeti Református Gimnázium idén is egész napos programot rendezett az iskolaközösségnek. Tanítás így pénteken nem volt, viszont annál több vidámság, kulturális és sportvetélkedő, előadás és különböző foglalkozások.

 

Tasnád: Ady-Kölcsey Egyesület

Miután az EMKE partiumi alelnöke bejelentette: átadja a tasnádi RMDSZ-nek a szervezést, nemrég megalakult az Ady-Kölcsey Kulturális Egyesület, amely átvállalta az érmindszenti zarándoklat és a sződemeteri emlékünnepség lebonyolítását. Tóga Judit, a szervezet megalakításának egyik kezdeményezője elmondása szerint mindkét esemény esetében újításokat vezetnek be.

 

Újabb környezetvédelmi díjakat osztottak ki

Tegnap további két szatmárnémeti óvodát, illetve a tasnádi általános iskolát tüntették ki országos szintű környezetvédelmi vetélkedőn nyújtott kitűnő teljesítményért.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: